Prijzen

Orthodontische behandelingen zijn kostbaar. In het algemeen kan tijdens het eerste consult een ruwe schatting van de kosten gegeven worden.

Vastgelegde tarieven

Sinds 2013 zijn de tarieven voor tandheelkundige verrichtingen door de overheid vastgelegd. Dit houdt dat tandartsen en orthodontisten alleen voorgeschreven verrichtingen tegen een voorgeschreven prijs mogen doen en in rekening brengen. Hieronder een lijst met prijzen inclusief materiaal en techniekkosten.

 

 

 

 

 

 

Kies je eigen behandelplan

Door het vastleggen van de uit te voeren verrichtingen en daarbij horende prijzen voor tandheelkunde door de Nederlandse zorgautoriteit is jouw zelfbeschikkingsrecht voor een belangrijk deel vervallen. Ook al betaal je de beugel of behandeling zelf (rechtstreeks of via een aanvullende verzekering), dan nog is het ons verboden een andere (betere) behandeling te doen.

Wij zijn van mening dat de therapie- en keuzevrijheid van patiënten door de huidige regelgeving ernstig geschaad wordt met negatieve uitwerking op behandelresultaat en lange termijn prognose. De enige wijze waarop patiënten en behandelaars hier onder uit kunnen komen is behandeling zoeken in het buitenland. Doordat wij een tweede praktijk in Duitsland hebben, kan toch gekozen worden voor een beter plan.

 

Wat kost dit?

Wij bieden jou een afgesproken prijs voor de gekozen behandeling, waarbij aangegeven wordt wat minimaal jouw eigen bijdrage is (afhankelijk van jouw
aanvullende verzekering wordt de rest wel of niet of gedeeltelijk vergoed). Wil jij ook zelf beslissen over jouw ideale behandelmethode?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Wilt u ergens meer over weten? Of wilt u in contact komen met ons?

Klik hier voor meer info

Meer informatie?

Wilt u ergens meer over weten? Of wilt u in contact komen met ons? Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op.